تبلیغات

Register

اگر این اولین بازدید شما از انجمن است لطفاً روی دکمه ثبت نام کلیک کنید ، تا بتوانید درون انجمن پست ارسال کنید . در غیر این صورت ثبت نام کنید . مراحل ثبت نام بیشتر از 2 دقیقه وقت شما را نخواهد گرفت .

در فیس بوک به ما بپیوندید Follow us on Twitter Linked In Flickr Watch us on YouTube My Space Blogger
نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2






  1. #1
    تازه وارد amir.tak3da آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Dec 2012
    نوشته ها
    62
    پسندیدن / تشکر

    غذاهای محلی هر یک از استان های کشور

    مطمئناً در سفر های نوروزی به هر شهری که سفر کنید برای یکبار هم که شده غذای محلی آن شهر را امتحان میکنید ؟! شاید یکی از بخش های خاطره انگیز سفرهای نوروزی هم خوردن خوراکی مخصوص شهر های مختلف کشور باشد در ادامه غذای مخصوص هر استان را خواهید دید…

    آذربایجان غربی

    مردم استان آذربایجان غربی معمولاً غذاهای گوشتی را با ترشی مصرف میکنند.از جمله این ترشیها میتوان به ترشی مخلوط، ترشی لیته و ترشی هفته بیجار اشاره کرد. گاتخ شورباسی(آبگوشت ماست)وقورت شورباسی(ّآبگوشت کشک)وچهمجه(غذای محلی درشهرستان نقده(سلدوز)که با برنج گوشت غاز ویک گیاه صحرایی به نام اولیک تهیه می شود. یارما آشی ویارما شورباسی(آش وشوربایبلغور) ازدیگر غذاهای مرسوم ومحلی این استان است.همچنین درشهرستانهای خویو ماکو کله جوش با گیاه محلی که دربهارمی روید والهگز نام دارد می پزند کهخیلی خوشمزه است البته آب ماهیچه لپه برنج وبلغورپیازونعناع وسیرداغ دیگرمخلفات این غذا است .یک غذای مجلسی هم که دیگر درمهمانیهای اورمیه جایخودش راپیدا کرده خوراک خوشمزه قفقازی است.

    آذربایجان شرقی

    اگر قصد مسافرت به این استان را دارید حتما دویماج ( خوراکی سنتی ازآذربایجان شرقی در تبریز ) را امتحان کنید! کوفته تبریزی، اوماج آشی (آشاوماج ) اوماج حالواسی (حلوای اوماج) ، قویماق و قایقاناق از جمله غذاهایسنتی آذربایجان به حساب می آیند که می توانید برای صبحانه ازین غذا حتمااستفاده کنید.

    قم
    سوهان، از بهترین شیرینى هاى محلى استان است که به ذائقه تمامى مردمدنیا خوشایند است، مواد اولیه این شیرینى از آرد، جوانه گندم، شکر، روغن،مغز پسته و بادام، هل و زعفران در دو نوع، لقمه اى و گل گرد تهیه مى شود.در ضمن قمی ها یک آش و آبگوشت به اسم آش قنبید دارند . خوب است بدانید یکیاز کاربرد های قنبید در درمان بیماری سنگ کلیه است!

    کرمان
    استان کرمان را با خورشتهای خوش مزه و متنوعش می شناسیم، خورشت کنگر کدو،قیمه، بهآلو، سیب درختی، آلو میگو، خورشت کلم، باقله و آلوچه ازخورشتهای معروف کرمان هستند. حلیمبادمجان کرمانیها هم معروف است.کلمپه، کماج، حاجی بادام، نانچرخی، پفک و برشتوک هم از شیرینیهای سنتیکرمان است. زیره ، خنا، قالی ، قاووت و پسته را هم سوغات می آورند.

    همدان
    همدان دیار ترشیها و مرباهای عجیب و غریب است. همدانیها از پوستهندوانه، ترب سیاه و حتی پوست لیموترش و کدو مسمایی مربا درست میکنند.ترشیگردو هم از ترشیهای مشهور این استان است. آش میوه، خورشت غورهبادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سیب سیرغوره از غذاهای معروف همدان است.

    فارس
    فالوده شیرازی، شکرپنیر و بادام سوخته و مسقطی هم از شیرینیجات و دسرهایفارس است.کوفته هلو، ربپلوشیرازی، آشانار، قنبرپلو، کلمپلوی شیرازی ودو پیازه از غذاهای معروف شیرازیاند. انواع عرقیات معطر مثل بیدمشک وبهار نارنج از نوشیدنیهای سنتی فارس است.

    خراسان رضوی
    مشهد است و شیشلیک شاندیزش. کبابهای معروفی که در ییلاق های مشهد عرضهمیشود در جای دیگری پیدا نمیشود. آبنبات زنجبیلی هم از شیرینیهای اینمنطقه است.

    خراسان جنوبی
    اگر به خراسان جنوبی رفتید آش شلغم و خورشت ریواس و بلغور پلو یادتاننرود. در خراسان جنوبی انواع مختلف اشکنه مثل اشکنه آلو، نخود، کشک زرد وبادمجان زیاد است. نان سمنو و نان زردی هم از نانهای معروف خراسان جنوبیاست.


    مازندران
    فسنجان با گوشت مرغابی و انواع پرندگانی که شکمشان با دانههای انار ترشجنگلی و سبزیهای معطر پر شده است، از غذاهای رسمی سنتی مازنیاند. بورانیکدو حلوایی و بورانی بادمجان کبابی، ماست دلالی و نازخاتون که ترکیبی ازبادمجان کبابی و سبزی معطر و آبغوره است، از دسرهای سفرههایمازندرانیهاست. مربای بهارنارنج و مربای تمشک هم خوراکیهای هیجانانگیزیاست.

    گیلان
    کباب ترش گیلانی که گوشت خوابانده شده در رب انار و ادویه است، شیشانداز،باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و کوکوی خاویار ماهی از غذاهای معروف گیلانی است.نمک سبز هم یک افزودنی معطر گیاهی برای ماست است. زیتون پرورده هم یادتاننرود. حلوای درونگ، کلوچه و مربای ازگیل هم از شیرینیجات این استان است.


    قزوین
    استان قزوین است و قیمه نثارش. نان قندی، باقلوای لوزی، شیرینی اتابکی،نان نازک و نان برنجی هم از انواع شیرینی این استان است. پسته و فندوق هممخصوص قزوین است. زغالاختههای ترش و مرغوب قزوین را هم فراموش نکنید.

    گلستان
    نان خرمایی و حلوای آماج گرگان را از دست ندهید!هلآش، گوجهآش و ماشآشاز خوراکیهای لذیذ گلستاناند. چوروک نان سنتی این منطقه است.

    سمنان
    غذاهایی مثل تهچین و چرتمه پلو دارد. کشک و پسته هم که محصولات اصلی ایناستان هستند. محصولات دامی این روستا می توان به شیر، ماست، کره، آروشه،لور، سرشیر محلی، سرماست محلی، عسل طبیعی، قره قروت (تفره) و غیره اشارهنمود. همچنین محصولات باغی مانند گیلاس، آلبالو، زردآلو، توت و به ویژهگردو می توان نام برد. از محصولات خوراکی صحرایی می توان از سامباروک(آلبالوئک)، سولی، زرشک، ولیک، سیب وحشی، گالش انگور و غیره می توان نامبرد. نان پنجه کش، نان گرده و کچیله نون محتوی گردو از نان های بسیارخوشمزه دست پخت زنان این آبادی است. همچنین آش گزنه، آش زرشک، تفره که باقره قروت درست می شود .

    چهارمحال و بختیاری
    در استان چهار محال و بختیاری به علت دارا بودن اقلیم سردسیر شرایط مناسبیبرای تولید گردو فراهم است و مغز گردو شفاف تولید می شود . اسم کباببختیاری را که حتماً شنیدهاید، در فهرست همه رستورانهای ایرانی هم پیدامیشوداین غذای گوشتی غذای محلی چهارمحال و بختیاری است. کاچیهای چهارمحالی هم معروفاند. این استان محل اتراق عشایر است و به همین دلیل انواعلبنیات محلی را می توان از نوع عالی آن امتحان کرد.

    کرمانشاه
    وقتی به کرمانشاه رفتید از خوردن خورشت خلال بادام، دنده کباب، سیب پلو وکوکوی پاغازه غافل نشوید. نان برنجی، روغن کرمانشاهی و کاک هم خوراکیهایمقوی این استان است.

    اردبیل
    اردبیل است ومزه آش دوغاش. در هوای خنک اردبیل، خوردن آش دوغ محلی خیلیمزه میدهد. پلو قیسی هم یکی دیگر از غذاهای معروف اردبیلی است. خوردن وبردن عسل سبلان و ساریحلوا را فراموش نکنید.

    زنجان
    غذاهای محلی استان زنجان را انواع آش چون: آش بلغور، آش رشته، آش انار،یوتی آش، آبگوشت های محلی، یوتی آش، و انواع غذاهای دیگر چون: کاله جوش،کوفته ترکی، انواع دلمه ها، کباب ترکی، خورشت مسما با مرغ، خورشت گوجهفرنگی، خوراک هویج، قیمه پلو، حلوای گردو و انواع دسرها، ترشی ها، مرباها،نان ها، سالادها و… تشکیل می دهد.


    اصفهان
    اسم اصفهان که میآید ناخودآگاه صدای جلیز و ولیز بریانی در ذهن تداعیمیشود. هر چند بریانی معروفترین غذای اصفهان است، اما از خورشت ماست،حلیم بادمجان و گوشت و لوبیا هم نباید غافل شویم. ناگفته نماند که زرشکروی همه غذاهای اصفهانی هم خوردن دارد. گز و پولکی هم که شیرینیهای معروفاصفهان هستند.

    ایلام
    نان ساجی، نان پپگ، کوفته سیرابی و قیماق از غذاهای بومی ایلام است.

    خوزستان
    خوردن سمبوسه و فلافلهای تند دستساز، در حالی که روی پل کارونایستادهاید توصیه میشود. قلیه ماهی، پلو شوشتری، ماهی صبور و حریسه ازغذاهای معروف خوزستانیها است.

    تبریز
    اسمش که میآید ناخودآگاه دل آدم برای کوفته تبریزی پر میکشد، کوفته تبریزی مشهورترین غذای آذربایجان شرقی است. فوت کوزهگری لازم دارد تاموقع پختن از هم باز نشود. پیخاخ قیمه هم خوراکی لذیذ از گوشت و پیاز وزعفران و خلال بادام است که چشیدن آنرا پیشنهاد میکنیم. خورشت هویج همیک خورشت آذری است. شیرینی قرابیه، نوقا و حلوا گردویی هم از انواعشیرینی این استان است.

    کردستان
    بریان کباب یا کباب ترکی از غذاهای سنتی رسمی کردستان است. کنگرماست وکلانه که ترکیبی از نان محلی و پیازچه و کره محلی است از پیشغذاهایکردیاند. کوکوی کنگر، آش کردی، آش گزنه و دوغ هم از دیگر خوراکیهای اینمنطقه است.


    یزد
    شیرینیهای یزدی در همه ایران مانند ندارند، لوزپسته، لوزبادومی،لوزنارگیل، کیکیزدی، باقلوا، پشمک، قطاب و حاجیبادوم از شیرینیهایخوشمزه یزدی هستند. آش شولی، آش شلغم، حلیم و کوفته یزدی هم از غذاهایخوشمزه یزد است.

    لرستان
    آش بادمجان، قلیه ترش، کباب بروجردی و آش ترخینه از خوراکیهای معروف استان لرستان است.


    بوشهر
    قلیه اسفناج، دمپختک ماهی و انواع خوراک بر پایه میگو، غذاهای اصلیبوشهریهاست. رنگینک خرماو نان پادرازی هم از شیرینیهای سنتی بوشهری است.

    ویرایش توسط amir.tak3da : 01-14-2013 در ساعت 09:42 AM
    خـدایـا یـک مـرگ بـدهـکارم ... و هــزار آرزو طـلبـکـار...


    خـســـتــه ام ...

    یـا طلبم را بـــــده ... یـا طلــبت را بـگــیر ...

  2. تشکرها alirezaaria از این پست تشکر کردند .
  3. #2
    zahrasafar
    Guest zahrasafar آواتار ها
    دوست عزیز اینا که برا استان سمنان نوشتید منحصراً محصولات و غذاهای شهمیرزاد در استان سمنان هست.استان سمنان به دلیل تنوع آب وهوایی متفاوت غذاها و محصولات متفاوتی داره
    من جمله : انگور شاهرود.شلغم شاهرود-خربزه گرمسار-کشمش میامی-کاچی(یه نوع نان شیرینی) سمنانی- قره قروت خندر-انواع برگه میوه بسطام
    غذاهای معروف: یخنی شاهرود-گزرپلو شاهرود-ترشی متکا محلات-جوش بره و بقرا میامی- نون سیجو -گوشت قورمه و هزا ویک چیز دیگه



مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
اکنون ساعت 11:22 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.0
راه اندازی و پشتیانی توسط ، پشتیبان ویبولتین ایران
قالب اختصاصی  شرکت بانک تور و گردشگری ، طراحی شده توسط: پشتیبان ویبولتین
Web Analytics